Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Incursiuni în imaginar
 

Doublu blind peer-review process

 

Limbile de redactare a lucrărilor sunt româna, engleza, franceza etc. Colaboratorii a căror lucrări nu sunt redactate în limba maternă trebuie să trimită manuscrisele spre a fi citite de un vorbitor nativ înainte de depunere. Autorii sunt rugați să trimită rezumatele atât în limba engleză, cât și în limba maternă/limba de prezentare, dacă aceasta diferă de engleză.

Ocazional, un articol poate fi prezentat în limba maternă a autorului, cu condiția ca subiectul să fie deosebit de relevant pentru limba în cauză și ca titlul, rezumatul, cuvintele-cheie și toate referințele bibliografice să fie prezentate în limba engleză. Fiecare lucrare trebuie să fie însoțită de o scurtă notă biografică a autorului (autorilor).

Deoarece „Incursiuni în imaginar” este revizuită de colegi, trebuie să asigurați anonimatul primei dvs. contribuții. Prin urmare, la prima trimitere pentru evaluare oarbă, vă rugăm să trimiteți două documente în format MS Word (Windows98, Windows2000, WindowsXP), unul conținând articolul dumneavoastră, în care nu veți include numele și afilierea dumneavoastră, și un alt document conținând titlul lucrării, numele și afilierea dumneavoastră, precum și adresa de e-mail. Autorii nu trebuie să își dezvăluie în niciun fel identitatea în manuscris; autocitarea este acceptată, dar referințele la autor în lucrarea principală trebuie înlocuite cu „Autor, an” (de exemplu, Autor 2013) sau „Autor et al., an” (de exemplu, Autor et al. 2013).

Textele trimise pentru a fi publicate sunt recenzate, în mod independent şi fără cunoaşterea autorilor articolului, de către doi dintre referenţii științifici ai periodicului. Editorii revistei „Incursiuni în imaginar” se asigură că evaluatorii colegiali respectă standardele de comportament etic așteptat, cum ar fi orientările Codului de conduită al Comitetului pentru etica publicării (COPE), disponibile la adresa: http://publicationethics.org.

Vă rugăm să rețineți că fiecare propunere trebuie să fie însoțită de o scurtă notă biografică separată privind autorul (autorii).

Manuscrisele (ca atașamente Word) trebuie trimise la: gabrielachiciudean@gmail.com

 

Supraveghere editorială

Deciziile finale în cadrul revistei sunt luate de redactorul-șef. Redactorul-șef supraveghează calitatea, relevanța, integritatea științifică și excelența editorială a revistei.


Formularul care va fi completat de către evaluatorii externi poate fi găsit mai jos:

Raport de evaluare